Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

«Η Κως και η Λέρος εντάσσονται στα προγράμματα τουριστικής προβολής και στήριξης των νησιών του Αιγαίου που βιώνουν έντονα το προσφυγικό. Αυτό λέγεται παραπλάνηση;»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ρόδος, 14.04.16
«Η Κως και η Λέρος εντάσσονται στα προγράμματα τουριστικής προβολής και στήριξης των νησιών του Αιγαίου που βιώνουν έντονα το προσφυγικό. Αυτό λέγεται παραπλάνηση;»
***
Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις ανάγκες στήριξης των νησιών στο Αιγαίο που βιώνουν έντονα το προσφυγικό. Η Κως και η Λέρος συμπεριλαμβάνονται στα προγράμματα που υλοποιούν το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΟΤ για την στήριξη των νησιών του Αιγαίου που δέχθηκαν τις μεγαλύτερες «πιέσεις» από τις προσφυγικές ροές, όπως αναφέρεται στη χθεσινή (13.04.16) απαντητική επιστολή της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, στο Δημήτρη Γάκη.
Υπενθυμίζεται ότι, ο βουλευτής Δωδεκανήσου με επιστολή του είχε ζητήσει ώστε η σημαντική αυτή πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που θα βελτιώσει την τουριστική εικόνα των νησιών του Αιγαίου που βιώνουν έντονα το προσφυγικό πρόβλημα, να επεκταθεί και στη Λέρο.
Για το θέμα αυτό, ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε: «Με την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας, η κυβέρνηση δείχνει το πραγματικό δρόμο για τη σωστή και αποτελεσματική διαχείριση του σύνθετου αυτού ανθρωπιστικού προβλήματος (προσφυγικό) στο Αιγαίο. Αφουγκράζεται τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και δίνει άμεσα λύσεις, μέσω μιας ρεαλιστικής πολιτικής που στηρίζεται στην αλληλεγγύη και τον ουμανισμό, χωρίς επικοινωνιακές κραυγές περιθωριοποίησης και διαχωρισμούς, όπως αυτές που ακούστηκαν πρόσφατα στη Λέρο. Η κυβέρνηση, με τις συντονισμένες δράσεις που προωθεί το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (κοινωνικός τουρισμός) και ο Ε.Ο.Τ. (τουριστική προβολή στο εξωτερικό), στηρίζει έμπρακτα και επί της ουσίας τα νησιά του Αιγαίου που δέχθηκαν τις μεγαλύτερες «πιέσεις» από τις προσφυγικές ροές, όπως είναι η Κως και η Λέρος στη Δωδεκάνησο. Με έργα που θα ενισχύσουν τον τουρισμό και θα ενδυναμώσουν τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες».
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.