Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Με πρωτοβουλία του Νεκτάριου Σαντορινιού, συνάντηση φορέων του τουρισμού, υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, κ. Αλεξιάδη, για το ανοιχτό θέμα της ενοικίασης αστικών ακινήτων

Αθήνα, 14/04/16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Με πρωτοβουλία του Νεκτάριου Σαντορινιού, συνάντηση φορέων του τουρισμού, υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, κ. Αλεξιάδη, για το ανοιχτό θέμα της ενοικίασης αστικών ακινήτων»
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (13/4/16) στο Υπουργείο Οικονομικών, υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Αλεξιάδη, με θέμα τις ρυθμίσεις που χρειάζεται να λάβουν χώρα, ώστε να υπάρξουν κανόνες για την είσοδο στην τουριστική αγορά της ενοικίασης των αστικών ακινήτων (Airbnb, κα.). Την πρωτοβουλία για την συνάντηση αυτή εργασίας είχε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, συντονιστής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Ανάπτυξης και Τουρισμού και συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, κ. Τσακίρης Γιώργος, αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Τοκούζη Παναγιώτη, αντιπροσωπεία της ΠΟΞ με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Ρέτσο Γιάννη, ο επικεφαλής του Τμήματος Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Καραχρήστο Γιώργο, η κα. Χονδροματίδου, σύμβουλος του Υπουργείου Τουρισμού και υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν μέτρα για την ρύθμιση της τουριστικής αγοράς σε σχέση με την νέα τάση της επέκτασης ενοικίασης των ακινήτων αστικής ρύθμισης, η οποία σήμερα είναι ανεξέλεγκτη και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις νόμιμα λειτουργούσες τουριστικές επιχειρήσεις, όπως είναι τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της χώρας μας. Εκ μέρους του Υπουργείου Τουρισμού, δε, η κα. Χονδροματίδου ενημέρωσε σχετικά με τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να πάρει το Υπ. Τουρισμού.
Η συζήτηση ανάμεσα στους φορείς και τους εμπλεκόμενους παράγοντες των Υπουργείων έγινε σε πολύ καλό κλίμα και κατέληξε σε συμφωνία ότι μέσα σε διάστημα 10 ημερών θα οριστικοποιηθεί το πλαίσιο νομοθετικών πρωτοβουλιών των συναρμόδιων υπουργείων για την εισαγωγή κανόνων στη λειτουργία των ακινήτων αστικής μίσθωσης και τουριστικής εκμετάλλευσης.

Ο κ. Σαντορινιός, δήλωσε την ικανοποίησή του για την συνεργασία των εμπλεκόμενων Υπουργείων και των φορέων του Τουρισμού, σε ένα κρίσιμο ζήτημα, όπως σημείωσε κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση, για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας και εξέφρασε την πίστη του ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί αποτελεσματικά για την διασφάλιση των συμφερόντων των νόμιμα λειτουργησών επιχειρήσεων στον τουρισμό οι οποίες και διασφαλίζουν χιλιάδες θέσεις εργασίας στη χώρα μας, όπως είπε χαρακτηριστικά. Κατέληξε, τέλος, στην πεποίθηση, ότι με αυτό το πνεύμα συνεργασίας μπορούν να επιλυθούν και άλλα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν τον τουρισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.